Kategori: Nyheter

Nyheter och aktuella ämnen från det senaste inom den digitala världen.

Nyheter, Övrigt, Webbtrender

Kommunikationstrender 2019

februari 13, 2019
Kommunikationstrender

Kommunikationstrender 2019 som kommer skapa nästa generation

 

Vi lever i ett informationssamhälle och blir bombarderade av information från företag under större delen av vår vakna tid.

Det är omöjligt att ta till sig all mängd av fakta som skapas idag och därför söker vi oss till sådant som ger verkligt värde och tar avstånd från de produkter och tjänster som inte uppfyller kraven.

Några kommunikationstrender inför 2019

Värna om sin persondata
Vi konsumenter har i dag mist kontrollen över vår persondata och vi litar inte på att de kan lämna ut upplysningar till företag, därför behöver företag skapa tjänster som är så pass bra att användaren kan lita på en tjänst och är beredd att lämna ifrån sig sin data. Data är ett värde som ger ett förtroende mellan dig som användare och företag.

Content gånger två
Idag vill alla lägga upp digitalt innehåll på sociala kanaler och skriva sin historia om just sitt område. Vi översvämmas av information dagligen och för att just mitt innehåll skall synas krävs det idag en plan och samarbete mellan SEO-ansvarig och copywriter för att förbättra placeringar, öka medvetenhet och driva trafik i sökmotorer.

Hastigheten ännu viktigare
Om det tar längre än 3 sekunder för en extern sida att laddas, då kommer du som användare avbryta besöket och leta vidare i cybervärlden. Idag har vi inget tålamod och kommunikationen behöver vara tydlig om vi vill stanna kvar på en sida och läsa innehållet och då har hastigheten en stor betydande del av utvecklingen.

Kundupplevelse
Som användare har vi skyhöga krav på sajter, appar och funktioner. Eftersom kundresan blir allt mer uppdelad, vill du som konsument slippa massa hinder på vägen och få en problemfri kundupplevelse och fortsätta din kundresa smärtfritt.

Sammanfattningsvis – de företag som lyckas fånga konsumentens intresse och lyckas förmedla en känsla och värde utöver det vanliga kommer lyckas att få mer nöjda och lojala kunder 2019.

Har du frågor eller bara nyfiken?
Ring oss! 033-127570 eller maila Holviks så kontaktar vi dig!

Digital Marknadsföring, Nyheter, Tips

Hög tid att installera SSL

mars 19, 2018

Hög tid att installera SSL

Alla webbplatser som inte har SSL-certifikat (HTTPS) med start första juli 2018, kommer att markeras som “Inte säker” i webbläsaren Chrome. Om du inte har SSL-certifikat så innebär detta att besökarna som ska surfa in på din webbplats får ett varningsmeddelande om att din webbplats inte är säker.

Vad är ett SSL-certifikat?
Ett SSL-certifikat fungerar ungefär som ett slags bank ID, fast för webbplatser. SSL-certifikat är att certifikat man köper och installerar på sin webbplats. Om du vill aktivera SSL på din webbserver måste du verifiera den genom att fylla i ett antal frågor om din webbplats och ditt företag och sedan skapas två kryptografiska nycklar – en privat och offentlig nyckel. Kryptografiska nycklar spelar en central roll i att säkra betalningar och transaktioner inom bl.a. detaljhandeln, e-handeln och internetbankernas verksamhet.

Varför SSL-certifikat?
Med SSL får din hemsida en https-webbadress (ofta även en hänglåssymbol) som visar att din sajt är säker. Det ökar chansen att dina besökare väljer att handla hos just dig. Google vill att internet ska vara en säker plats för alla användare skall kunna surfa utan att oroa sig.

Hur skaffar jag SSL-certifikat?
Om du inte redan har ett SSL-certifikat kan du kontakta din webbyrå eller hosting-leverantör (webbhotell). Som partner till Loopia kan vi hjälpa er att komma igång med registrering och guidning med SSL-certifikat.

Har du frågor eller bara nyfiken?
Ring oss! 033-127570 eller maila jorma@holviks.se så kontaktar vi dig!

Nyheter, Övrigt, Webbtrender

Webbtrender 2018

januari 22, 2018
webbtrender 2018

Webbtrender 2018 – Trender som hjälper dig lyckas på nätet!

 

1. Mobilen herren på täppan
Vi vet att 51,3 % av alla som surfar gör det via mobilen. Google kommer 2018 presentera sitt Mobile First Index som innebär att din mobila webbplatsen kommer rankas högst i sökresultaten, alltså är mobilanpassade enheter ännu viktigare om du vill synas på Google.

2. Nytt filformat för webben
Pixel baserade filformaten PNG, GIF och JPG börjar nu ersättas mer och mer med vektorgrafik. SVG-format gör att illustrationer kan förstoras och förminskas utan att tappa kvalitet samt att laddningstiden på din hemsida förminskas avsevärt.

3. Färgpaletter dominerar
Nu har gråskalor, svart och vitt börjat ersättas med mer starka och tydliga färger. Vi kommer se många hemsidor där starka färger kommer dominera, det gäller även bakgrunder, element och typografi.

4. Sociala medier
Sociala medier behåller sin konstanta utveckling. Facebook säger att 2020 kommer 80 procent av allt som publiceras på nätet vara videoinlägg. I dag gäller det att beröra besökare med ljud och bild men även att interagera och prata med sin publik.

5. Säkra webbplatser
Under 2018 är det ännu viktigare att kunna lita på din webbplats. Avgörande för säkerheten kommer vara att skaffa ett SSL-certifikat. Du känner säkert igen att vissa webbplatser har “https” i början på sin länk? Dessa webbplatser har certifikatet och är därmed extra säkra att besöka.

Att tänka på: Säkerhet, användarvänlighet och snabbhet är viktigt för din hemsida under 2018.

Vill du få koll på dina marknadsandelar och nå ut till nya kunder?
Holviks hjälper ditt företag att lyckas på nätet! Ta en kontakt så hjälper vi dig med en digital marknadsföringsstrategi som ligger i framkant!

Har du frågor eller bara nyfiken?
Ring oss! 033-127570 eller maila jorma@holviks.se så kontaktar vi dig!

Design, Nyheter, Övrigt

Julerbjudande

december 14, 2017

Behöver du arbetsavlastning innan jul?

Vår nya medarbetare Marcus har landat. För att ge honom en rivstart erbjuder vi nu tjänster till ett superförmånligt pris. För enbart 250 kr i timmen kan Marcus hjälpa dig med ett flertal olika typer av arbeten.

Oavsett om du behöver designa nya visitkort eller skriva ett nyhetsbrev. Om du behöver få ett dokument översatt till engelska eller redigera en video. Vad det än är så kan Marcus hantera det och leverera ett resultat som du kommer att känna dig nöjd med.

Gör det rätta valet så du inte behöver stressa över deadlines på Julafton. Låt Marcus visa vad han går för istället, så att du kan slappna av på Julfton med gott samvete.

Som webbredaktör kan Marcus kan hjälpa dig med:

  • Designa en webbplats
  • Skapa nyhetsbrev
  • Designa en layout
  • Redigera en video
  • Producera eller översätta en text
  • Utföra justeringar i HTML eller CSS
  • Redigera en bild
  • Skapa Adwords-kampanjer
  • Skapa Facebook-kampanjer
Nyheter, Tips

Google ökar säkerheten med SSL-certifikat

september 30, 2017
SSL-certifikat

Google gör din sajt säkrare med SSL-certifikat och https adress

Januari 2017 påbörjade Google sitt arbete med att få så många sajter som möjligt att öka säkerheten för sina besökare med ett SSL-certifikat och en https-webbadress. Det första steget i arbetet var att börja visa http-sidor som innehåller fält för lösenord eller kontokortsuppgifter som ‘Inte säker’ i Google Chrome.

Att visas som säker i Chrome är inte den enda fördelen med SSL, här är ytterligare tre fördelar:

SSL ökar säkerheten för besökare till din sajt
SSL krypterar trafiken mellan sajten och dina besökare och ser till att obehöriga inte kan avläsa känslig information (t ex inloggnings- eller kontouppgifter).

SSL omvandlar din hemsidas besökare till kunder
Med SSL får din hemsida en https-webbadress (ofta även en hänglåssymbol) som visar att din sajt är säker. Det ökar chansen att dina besökare väljer att handla hos just dig.

SSL hjälper din hemsida uppåt i Googles sökresultat
Med ett SSL-certifikat premieras din sajt i Googles sökresultat framför sidor som saknar SSL och https-adresser.

Som partner till Loopia kan vi hjälpa er att komma igång med registrering och guidning med SSL-certifikat.

Läs mer här om SSL hos Loopia

Digital Marknadsföring, Nyheter

“Digital marknadsföring 2017”

mars 24, 2017
Digital marknadsföring

Digital marknadsföring 2017

Nils Andersson Wimby, Agency Director på Isobar

I det kreativa handlar det mycket om att hitta balansen mellan de tekniska möjligheterna och storytellingen. Vi kommer mer och mer utforska möjligheterna med målgruppsstyrningar, dynamiska budskap, nya möjligheter inom live-format och digital utomhus med mera, men samtidigt är det viktigt att inte tappa bort sig i möjligheterna och missa att vara konsekvent i sin varumärkestonalitet. Vi kommer att få anledning att tänka allt mer på det taktiska och konverteringsdrivande vs den varumärkesbyggande delen av kommunikationen.

 

Du kan läsa mer på Dagens Media här

Nyheter, Övrigt

Holviks lanserar ny hemsida

februari 16, 2017
Ny hemsida

Holviks vill förnya och vässa sin profil. Ny hemsida och ökad närvaro i sociala medier ska stärka banden till kunderna.

Nu är vi snart färdiga med Holviks nya hemsida eller webbplats. Smartare upplägg och mer inspiration med olika ingångar. Den är mer användarvänlig, härligare design och självfallet sökmotoroptimerad. Internet är idag den absolut viktigaste informationskanalen. Därför är det viktigt att webben är både inspirerande och extremt funktionell för alla dem som söker information kan hitta rätt. Viktigt är också att kunder kan hitta relevant information så enkelt som möjligt. Vi är väldigt nöjda med resultatet och hoppas att ni också är det!