Kategori: Webbtrender

Nyheter, Övrigt, Webbtrender

Kommunikationstrender 2019

februari 13, 2019
Kommunikationstrender

Kommunikationstrender 2019 som kommer skapa nästa generation

 

Vi lever i ett informationssamhälle och blir bombarderade av information från företag under större delen av vår vakna tid.

Det är omöjligt att ta till sig all mängd av fakta som skapas idag och därför söker vi oss till sådant som ger verkligt värde och tar avstånd från de produkter och tjänster som inte uppfyller kraven.

Några kommunikationstrender inför 2019

Värna om sin persondata
Vi konsumenter har i dag mist kontrollen över vår persondata och vi litar inte på att de kan lämna ut upplysningar till företag, därför behöver företag skapa tjänster som är så pass bra att användaren kan lita på en tjänst och är beredd att lämna ifrån sig sin data. Data är ett värde som ger ett förtroende mellan dig som användare och företag.

Content gånger två
Idag vill alla lägga upp digitalt innehåll på sociala kanaler och skriva sin historia om just sitt område. Vi översvämmas av information dagligen och för att just mitt innehåll skall synas krävs det idag en plan och samarbete mellan SEO-ansvarig och copywriter för att förbättra placeringar, öka medvetenhet och driva trafik i sökmotorer.

Hastigheten ännu viktigare
Om det tar längre än 3 sekunder för en extern sida att laddas, då kommer du som användare avbryta besöket och leta vidare i cybervärlden. Idag har vi inget tålamod och kommunikationen behöver vara tydlig om vi vill stanna kvar på en sida och läsa innehållet och då har hastigheten en stor betydande del av utvecklingen.

Kundupplevelse
Som användare har vi skyhöga krav på sajter, appar och funktioner. Eftersom kundresan blir allt mer uppdelad, vill du som konsument slippa massa hinder på vägen och få en problemfri kundupplevelse och fortsätta din kundresa smärtfritt.

Sammanfattningsvis – de företag som lyckas fånga konsumentens intresse och lyckas förmedla en känsla och värde utöver det vanliga kommer lyckas att få mer nöjda och lojala kunder 2019.

Har du frågor eller bara nyfiken?
Ring oss! 033-127570 eller maila Holviks så kontaktar vi dig!

Nyheter, Övrigt, Webbtrender

Webbtrender 2018

januari 22, 2018
webbtrender 2018

Webbtrender 2018 – Trender som hjälper dig lyckas på nätet!

 

1. Mobilen herren på täppan
Vi vet att 51,3 % av alla som surfar gör det via mobilen. Google kommer 2018 presentera sitt Mobile First Index som innebär att din mobila webbplatsen kommer rankas högst i sökresultaten, alltså är mobilanpassade enheter ännu viktigare om du vill synas på Google.

2. Nytt filformat för webben
Pixel baserade filformaten PNG, GIF och JPG börjar nu ersättas mer och mer med vektorgrafik. SVG-format gör att illustrationer kan förstoras och förminskas utan att tappa kvalitet samt att laddningstiden på din hemsida förminskas avsevärt.

3. Färgpaletter dominerar
Nu har gråskalor, svart och vitt börjat ersättas med mer starka och tydliga färger. Vi kommer se många hemsidor där starka färger kommer dominera, det gäller även bakgrunder, element och typografi.

4. Sociala medier
Sociala medier behåller sin konstanta utveckling. Facebook säger att 2020 kommer 80 procent av allt som publiceras på nätet vara videoinlägg. I dag gäller det att beröra besökare med ljud och bild men även att interagera och prata med sin publik.

5. Säkra webbplatser
Under 2018 är det ännu viktigare att kunna lita på din webbplats. Avgörande för säkerheten kommer vara att skaffa ett SSL-certifikat. Du känner säkert igen att vissa webbplatser har “https” i början på sin länk? Dessa webbplatser har certifikatet och är därmed extra säkra att besöka.

Att tänka på: Säkerhet, användarvänlighet och snabbhet är viktigt för din hemsida under 2018.

Vill du få koll på dina marknadsandelar och nå ut till nya kunder?
Holviks hjälper ditt företag att lyckas på nätet! Ta en kontakt så hjälper vi dig med en digital marknadsföringsstrategi som ligger i framkant!

Har du frågor eller bara nyfiken?
Ring oss! 033-127570 eller maila jorma@holviks.se så kontaktar vi dig!