Blog updates

Latest news & updates
Digital Marknadsföring, Nyheter, Tips

Hög tid att installera SSL

mars 19, 2018

Hög tid att installera SSL

Alla webbplatser som inte har SSL-certifikat (HTTPS) med start första juli 2018, kommer att markeras som “Inte säker” i webbläsaren Chrome. Om du inte har SSL-certifikat så innebär detta att besökarna som ska surfa in på din webbplats får ett varningsmeddelande om att din webbplats inte är säker.

Vad är ett SSL-certifikat?
Ett SSL-certifikat fungerar ungefär som ett slags bank ID, fast för webbplatser. SSL-certifikat är att certifikat man köper och installerar på sin webbplats. Om du vill aktivera SSL på din webbserver måste du verifiera den genom att fylla i ett antal frågor om din webbplats och ditt företag och sedan skapas två kryptografiska nycklar – en privat och offentlig nyckel. Kryptografiska nycklar spelar en central roll i att säkra betalningar och transaktioner inom bl.a. detaljhandeln, e-handeln och internetbankernas verksamhet.

Varför SSL-certifikat?
Med SSL får din hemsida en https-webbadress (ofta även en hänglåssymbol) som visar att din sajt är säker. Det ökar chansen att dina besökare väljer att handla hos just dig. Google vill att internet ska vara en säker plats för alla användare skall kunna surfa utan att oroa sig.

Hur skaffar jag SSL-certifikat?
Om du inte redan har ett SSL-certifikat kan du kontakta din webbyrå eller hosting-leverantör (webbhotell). Som partner till Loopia kan vi hjälpa er att komma igång med registrering och guidning med SSL-certifikat.

Har du frågor eller bara nyfiken?
Ring oss! 033-127570 eller maila jorma@holviks.se så kontaktar vi dig!

Tags

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.