Google

GOOGLE
ADWORDS

Har du koll på Google?

Annonsering på sökmotorer med sponsrade länkar är ett effektivt sätt att marknadsföra sig på eftersom många köp börjar med just en sökning på internet. Att synas med textannonser i samband med sökresultaten på Google ger oftast ett mycket bra utfall.

Holviks mer än 30 åriga erfarenhet av distanshandel gör att vi har mycket bra koll på hur kunderna tänker. Många aktörer på marknaden lovar ofta en hög trafik och det kan ju vara bra, men det viktigaste är att du får rätt trafik och undviker att betala för ”klick” som inte är relevanta. Du som kund är expert på hur dina kunder fungerar och tillsammans formulerar vi aktiviteter som fungera och ger resultat, oftast redan efter en väldigt kort tid. Rätt utformad annonsering och adwordshantering är idag den mest lönsamma marknadsföringen för många kunder.

Holviks tjänster innebär att vi tillsammans med er identifierar de sökord och fraser som är relevanta för er målgrupp. Utifrån det hjälper vi er att utforma annonstexter och administrera era adwords kampanjer så att ni syns bättre och effektivare.

Våra tjänster innefattar även möjligheten att få statistik över de besökare som klickar på era annonser. Genom att analysera målgrupp och användarbeteende ökar möjligheterna ytterligare för att skapa en effektiv kampanj. Kombinerar du även detta med e-postmarknadsföring och kundanpassade erbjudanden så har du en mycket stor konkurrensfördel.

Fakta om PPC (pay per click) & Adwords

Pay per click (PPC), ”betala per klick”, är en metod för webbreklam som bygger på att man köper sökord för sin webbplats hos något av de företag som har sökmotornätverk och publicerar annonser kopplade till sökord på olika webbplatser. När användaren söker på ett specifikt sökord visas annonsköparens annons i anslutning till sökresultatet. Alla de stora söknätverken arbetar med auktionsmodeller där populärare sökord kostar mer att annonsera på än mindre populära.

Google är en stor PPC-aktör, och placerar annonserna såväl på sina egna sajter som hos partners. Yahoo och Eniro är andra företag som erbjuder sponsrade länkar.

Tekniken för att mäta klick på flashannonser kallas ibland för Clicktag. I motsats till en enkel bild, där länkningen sköts av HTML-kod oberoende av bilden, innehåller en flashfil en inbakad webbadress dit den länkar. Det kan innebära problem i en del situationer, då man behöver den extra flexibilitet det ger att kunna ändra adressen dit annonsen länkar, oberoende av vilken fil som används. Den de facto-standard som de stora annonsnätverken (Google, Tradedoubler, med flera) använder är att ange webbadressen utanför flashfilen via en variabel. Namnet på variabeln är ”clickTAG”. (Notera de små respektive stora bokstäverna.)

Holviks är certifierade Google partner

För oss är det en självklarhet att följa Googles uppdaterade policy för tredjepartspartners, vilket bla garanterar dig tydlig redovisning av kostnader och möjlighet att få egen direkt åtkomst till ditt Adwords-konto. Detta ger dig en trygghet och full insyn i vad som händer, dag för dag eller timme för timme.

Holviks har en bred mix inom internetmarknadsföring

För att lyckas är det ofta bra med en mix av olika tjänster, t.ex. marknadsföring via Sociala Medier, annonsering på Facebook! Kundkampanjer, info i butik eller på mässor, sms utskick mm. Kontakta oss när ni vill veta mer om hur vi kan hjälpa er med internetmarknadsföring.