Blog updates

Latest news & updates
Nyheter, Övrigt, Webbtrender

Webbtrender 2018

januari 22, 2018
webbtrender 2018

Webbtrender 2018 – Trender som hjälper dig lyckas på nätet!

 

1. Mobilen herren på täppan
Vi vet att 51,3 % av alla som surfar gör det via mobilen. Google kommer 2018 presentera sitt Mobile First Index som innebär att din mobila webbplatsen kommer rankas högst i sökresultaten, alltså är mobilanpassade enheter ännu viktigare om du vill synas på Google.

2. Nytt filformat för webben
Pixel baserade filformaten PNG, GIF och JPG börjar nu ersättas mer och mer med vektorgrafik. SVG-format gör att illustrationer kan förstoras och förminskas utan att tappa kvalitet samt att laddningstiden på din hemsida förminskas avsevärt.

3. Färgpaletter dominerar
Nu har gråskalor, svart och vitt börjat ersättas med mer starka och tydliga färger. Vi kommer se många hemsidor där starka färger kommer dominera, det gäller även bakgrunder, element och typografi.

4. Sociala medier
Sociala medier behåller sin konstanta utveckling. Facebook säger att 2020 kommer 80 procent av allt som publiceras på nätet vara videoinlägg. I dag gäller det att beröra besökare med ljud och bild men även att interagera och prata med sin publik.

5. Säkra webbplatser
Under 2018 är det ännu viktigare att kunna lita på din webbplats. Avgörande för säkerheten kommer vara att skaffa ett SSL-certifikat. Du känner säkert igen att vissa webbplatser har “https” i början på sin länk? Dessa webbplatser har certifikatet och är därmed extra säkra att besöka.

Att tänka på: Säkerhet, användarvänlighet och snabbhet är viktigt för din hemsida under 2018.

Vill du få koll på dina marknadsandelar och nå ut till nya kunder?
Holviks hjälper ditt företag att lyckas på nätet! Ta en kontakt så hjälper vi dig med en digital marknadsföringsstrategi som ligger i framkant!

Har du frågor eller bara nyfiken?
Ring oss! 033-127570 eller maila jorma@holviks.se så kontaktar vi dig!

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.