fbpx

Google Analytics

Olika diagram

Vad är Google Analytics

Google Analytics är ett kraftfullt verktyg för att mäta trafiken på din hemsida. Detta webbaserade verktyget ger dig en inblick i hur kunderna kommer till din webbplats och vilka vägar de väljer på din sida. Du kan se statistik över populära sökord, hur länge besökarna stannar på din webbplats, vilken del av din webbplats som får flest besök och mycket mer.

Varför Google Analytics


Med Google Analytics kan ni mäta effekten av er internetmarknadsföring och få en helhetsbild av vilka marknadsföringsåtgärder som ger bäst resultat. Om annonsering på Blocket bara ger en marginell ökning av trafiken finns förmodligen bättre sätt att använda den budget som nu används på denna tjänst.

Ett annat viktigt område där Google Analytics är till stor hjälp är för att förstå hur dina besökare navigerar på din webbplats. Frågor som enkelt besvaras är t.ex. hur kommer besökaren till hemsidan, hur länge stannar personen, i vilket läge lämnar besökaren webbplatsen. Jobbar du med e-handel är det extra viktigt att upptäcka eventuella brister i webbsystemet när det gäller orderläggning och kassafunktioner, man vill ju inte tappa kunden i kassan!

Macbook

Hur Google Analytics

För att börja spåra den trafiken som sker på en hemsida behöver man först skapa ett konto på Google Analytics hemsida och sedan från detta konto hittar man ett stycke kod som man klistrar in i sin hemsidas tagg. Samma sekund som denna kod lagts in på hemsidan, först från denna stund börjar all trafik att loggas i kontot på Google Analytics. När det skett trafik på hemsidan öppnar man upp de rapporter som man vill se och i dessa rapporterar sorterar man sedan fram tid, datum och ännu mer specifika rapporter som hjälper en att analysera vilka åtgärder som kan göras för att göra verksamheten bättre.
Holviks Reklambyrå
Göteborgsvägen 19, 504 35 Borås
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram