fbpx

Nyhetsbrev

Genomskinligt brev

Vad är nyhetsbrev

Nyhetsbrev är email från ett företag. Alla företag hanterar sina nyhetsbrev på olika sätt, vissa skickar ut veckoliga erbjudanden på sina varor t.ex. teknikkedjor och matjättar. Andra försöker bygga och stärka sitt varumärke genom dela med sig av tips och tricks inom sitt område. Genom att ha en stor och bra e-postlista så har man stora potentiella leads om man vet hur man använder sig av utskicken på bästa sätt.

Varför nyhetsbrev

Nyhetsbrev som marknadsföringskanal skall ej underskattas. S.k . ”varma kunder”, de som handlat av er innan och känner till ert företag är mer villiga att handla igen av er än en ”kall kund”. Då det är kostnadsfritt att skicka e-post och dessutom kunna göra utskick till befintliga kunder så gör nyhetsbrev sig mycket lämpad och förtjänar sin plats i rampljuset som en av de populäraste marknadsföringskanalerna.

Tablet & keyboard
Brickor med bokstäver

Hur nyhetsbrev

”Skriv upp dig på vårat nyhetsbrev för 10% på ditt första köp” är ett typisk trick många e-handlare använder sig av. Detta är inte bara för att försöka få kundens första köp att gå igenom utan ses också som en chans att utöka sin e-postlista. Att erbjuda 10% på kundens första köp genom att kunden skriver upp sig på utskicken bör inte bara ses som att 10% av värdet på köpet försvinner utan med en ny användare i sin e-postlista så bör detta ses som en möjlighet för remarketing och få en återkommande kund. Nästa kampanj som marknadsförs via nyhetsbrev har nu ytterligare en potentiell kund som har handlat av er innan och är kampanjen rätt för den kunden så har föregående rabatt på 10% betalat sig.
Holviks Reklambyrå
Göteborgsvägen 19, 504 35 Borås
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram