fbpx

E-handel

Vad är E-handel

E-handel som är en förkortning av elektronisk handel är den handeln som sker via elektroniska medel och ej ska förväxlas med elektronikhandel. När man pratar E-handel brukar det vara ett visst företags webbutik som man pratar om men det behöver inte ta stopp där, handel via plattformar som Blocket och Tradera räknas också som E-handel.
Män skriver på spegel

Varför är E-handel

E-handel är ett smidigt och kostnadseffektivt sätt att kunna sälja sina produkter mer och oftare. Med en webbutik kan butiken ha öppet dygnet runt, räckvidden till kunder utökas då kunderna inte behöver vara på fysisk plats där butiken finns utan kan besöka butiken vart i världen de än befinner sig. 

Det är oftast väldigt mer sparsamt ekonomiskt att bedriva en webbutik än en fysisk butik då webbutik bara behöver tillhandahålla ett lager och lagerpersonal som kan plocka och packa ordrarna som butiken säljer. Jämföra detta med en butik som behöver en butik som är på en plats där många befinner sig vilket bidrar till en stor hyra men även personal som ska finnas på plats och betjäna kunder

Hur är E-handel

Att komma igång med en webbutik och sin egna E-handel behöver inte vara så svårt. För att starta en E-handel behöver bara en hemsida där man kan visa upp sina produkter och en handelsväg på hemsidan där besökaren kan lägga lägga sina produkter i en varukorg och lägga en beställning.
Det svåra med att få en lönsam webbutik är att kunna få tillräckligt med leads och konverteringar och det är här viktiga delar som digitala kunskaper om e-handel och marknadsföring behövs där två grundstenar är Google- Analytics och Ads.
Konferens
Holviks Reklambyrå
Göteborgsvägen 19, 504 35 Borås
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram